En introduktion til odds på UFC og MMA

Hvis man er til sportsvæddemål, er der mange sportsgrene, man kan vædde på. En af de sportsgrene, der vokser hurtigst for tiden, er MMA. MMA står for Mixed Martial Arts. Det betyder, at sporten er en samling af mange forskellige kampsportsgrene.

Oftest tæller man ikke point i MMA, men i stedet prøver man at få sin modstander til at overgive sig. Det gør man ved at slå, sparke eller ’grapple’ modstanderen.

Den mest populære franchise indenfor MMA er UFC; Ultimate Fighting Championship. I UFC konkurrerer kæmperne om bælter i deres egen vægtklasse og for at beholde deres titel. Kampene udspiller sig i ottekantede ringe, der er afskærmede som bure. 

Hvorfor spille på MMA og UFC?

MMA og UFC er meget populært, og det ser ikke ud til at gå væk i en nær fremtid. Det betyder, at der er mange bookmakere, der kæmper for at give de bedste odds. At oddse på MMA kan gøre, at man finder kampene mere spændende, fordi man er mere investeret.

Til MMA-events i UFC er der ofte flere kampe pr. nat, som man kan spille på. Deres Pay-Per-View, der kommer en gang om måneden, er de mest interessante, da vi ofte ser, at det er disse kampe, hvor danske MMA-fans kan få de højeste odds og derfor også den største indtjening.

Hvis du ikke lige ved, hvem du skal spille på, kan du altid finde vores spilforslag.

Hvordan vinder kæmperne?

Der er forskellige måder at vinde i MMA. En kæmper kan sørge for, at modspilleren ikke kan spille videre, dette hedder en knockout (KO) eller teknisk knockout (TKO), hvis dommeren bedømmer det.

Derudover kan man også overgive sig, det hedder, at man ’tapper out’, eller hvis ens træner overgiver sig på kæmperens vegne ved at kaste håndklædet i ringen – et udtryk du måske har hørt før.

I MMA er der maks. 5 runder, der højst varer 5 minutter hver. Hvis ikke en kæmper vinder grundet KO eller overgivelse, er det dommeren, der vurderer, hvem der har vundet. 

Hvordan vinder du?

Den mest simple måde er kampvæddemål. Det er væddemål, hvor man satser på hvem, der vinder. Det er nogle gange også muligt at spille på uafgjort. Uafgjort sker sjældent, fordi det kræver, at ingen af kæmperne har overgivet sig eller opnået KO, og at dommeren bedømmer, at de to kæmpere var lige gode. Til gengæld, får man ofte høje odds i sådanne tilfælde.

Man kan også oddse på hvor mange runder kampen vil tage. Oftest er der sat en linje, hvor man skal spille på, at kampen enten varer over eller under linjen.

En tredje kategori er vindermetoden. Vindermetoden handler om, hvordan kampen bliver vundet. Dette giver oftest bedst mening, for dem, der følger en bestemt kæmper. Mange kæmpere har nemlig tendenser til enten at søge KO eller at få modstanderen til at tappe out.

Hvis dette ikke er spændende nok, kan man kombinere og både spille på runde og metode. Her handler dem om, hvornår og hvordan kampen ender.