Odds på VM i håndbold

Hvem elsker ikke en god håndboldkamp? Spillet buldrer frem og tilbage, og grundet den konstante spænding i kampene er VM i håndbold blevet en sand favorit for danskerne. Vi samles foran skærmen, når de danske kvinder og herrer drager ud i verden og repræsenterer Dannebrog. Det er ikke helt uden grund. For spillet, der længe har stået i skyggen af mere populære sportsgrene som eksempelvis fodbold, er blevet et sikkert hit. Dels på grund af underholdningsværdien i de tempofyldte kampe, men også fordi Danmark har det med at klare sig ganske godt, når VM i håndbold afholdes.

Gamle traditioner

Turneringen, der hvert andet år afholdes af International Handball Federation, blev for første gang afholdt helt tilbage i 1938. Det var herrerne, der skulle i kamp. Deltagerlisten var ikke så mangfoldig, som vi kender den i dag. Faktisk var der kun fire nationer, der deltog. Turneringen blev afholdt i Tyskland, og udover værtsnationen var det Østrig, Sverige og Danmark, der deltog. Siden da har turneringsformen ændret sig, da vi har været vant til at se 24 hold deltage, men i takt med, at sporten bliver større og større, vil International Handball Federation tilbyde endnu flere hold en plads. Derfor skal vi fremover vænne os til hele 32 deltagere ved de to kommende stævner i henholdsvis Polen og Sverige i 2023 og Kroatien, Danmark og Norge i 2025.

Hvem skal jeg oddse på?

Håndbold bliver som bekendt mere og mere udbredt, og derfor er der flere, der byder sig til i toppen. Ligeledes ser vi generelt flere overraskelser i kampene. I de senere år har lande som Qatar, Portugal og Egypten, som man førhen ikke forbandt med håndbold, klaret sig ganske godt og overrasket stort ved slutrunden i herrehåndbold. Dog ser vi oftest, at det er de skandinaviske nationer, der sammen med Frankrig, Spanien og Kroatien står til at få favoritværdigheden. Et odds på favoritnationen giver typisk pengene mellem tre og fire gange igen, mens et odds på en outsider kan vise sig at blive en rigtig god investering.

Favorit eller outsider?

Hvem du skal smide dine penge efter i VM i håndbold kommer naturligvis helt an på dit temperament. Mange træffer en beslutning om at finde sig en favorit, inden turneringen starter, så de har et hold at holde med hele vejen igennem. For mange danskere ville det naturlige valg falde på at oddse på Danmark, og det plejer ikke at være nogen helt dum idé. Oddset på en dansk sejr ved VM i herrehåndbold 2021 var, inden turneringen begyndte, på 3.50 gange pengene igen. Set i lyset af, at Danmark vandt VM i 2019, ville dette odds ikke være helt dumt. Danmark gik da også hen og vandt turneringen i finalen mod naboerne fra Sverige. Hvis man er typen, der kan lide at tage nogle chancer, havde oddset på en svensk sejr givet pengene 20 gange igen.

Fransk dominans

Når vi kigger tilbage i historien, står det klart, at det er Frankrig, der har domineret herrehåndboldscenen. De har vundet VM i håndbold hele seks gange, mens det er blevet til 11 medaljer i alt. Antallet af medaljer er kun overgået af Sverige, der har vundet i alt 12 medaljer i turneringens historie. Dog har de ”blot” vundet turneringen fire gange. Frankrig har faktisk vundet VM i håndbold hele fem gange alene i dette århundrede, hvor der er blevet afholdt 11 mesterskaber.

Alt skal medregnes

Dog er statistikkerne ikke alt. For hvis man baserer sine væddemål på, hvem der har vundet flest gange, vil svaret være Frankrig. Dog er det værd at tage i betragtning, at Danmark har vundet ved de to seneste mesterskaber i henholdsvis Danmark og Tyskland, ligesom de vandt senest i Egypten. Ligeledes vil det altid være fornuftigt at følge med i træningskampene forud for slutrunden, så du får en fornemmelse af, hvem der er i form. Hav dog altid i baghovedet, at erfaringen i de store turneringer også nemt kan spille ind, når sagerne skal afgøres.

Vinder eller enkeltkampe?

Spiller du på en vinder af turneringen, vil du have et hold, du holder ekstra meget med igennem turneringen. Hvis du vælger at spille på de kampe i VM i håndbold, du ser, vil du få en ekstra spænding i hver eneste kamp. Her kan du spille på vinderen af opgøret, antal mål eller noget helt tredje. Derfor er det naturligvis op til dig at mærke efter, hvad du er mest til.
Fælles for al spil er, at du kun skal spille, så længe det er sjovt. Spil aldrig for penge, du ikke har eller ikke kan tåle at tabe.