Odds på Tour de France

For mange danskere er et af sommerens højdepunkter Tour de France. For hvad er bedre på en varm sommerdag, hvor solen skinner, end at høre Dennis Ritter og Rolf Sørensen kommentere touren i dit fjernsyn? ”Ikke meget”, kunne man fristes til at svare.

Tour de France emmer af sommer, og hvorfor ikke øge spændingen i touren ved at oddse på den rytter eller det hold, som du tror løber med sejren?

Sats på rytterne

Feltet i Tour de France er stort. Det er fyldt med verdens bedste cykelryttere, som har brugt måneder og år på at komme i form for at være med i touren. Cykelrytterne kommer fra hele verden, hvorfor man skal være umådeligt dygtig for at ligge nummer et.

Når du oddser i Tour de France, kan du vælge lige præcis den rytter, som du mener har størst chance for at vinde løbet eller dagens etape. Du kan ligeledes også oddse på den rytter, som ifølge din vurdering vil vinde ungdomstrøjen eller den prikkede bjergtrøje i hele løbet eller i de forskellige etaper.

Sport er i konstant bevægelse, og særligt cykelsport kan komme ud for uheld og uforudsete begivenheder. Derfor kan klassementet også hurtigt ændre sig, og pludselig kan en mindre kendt rytter ligge i toppen. Derfor er det også vigtigt, at du har mulighed for at overveje dine odds løbende gennem hele løbet, så der er større chance for, at du vinder på dem.

Odds på Tour de France-trøjerne

I Tour de France er de velkendte trøjer på højkant ved hver etape. Den gule trøje er førertrøjen og dermed den mest eftertragtede at køre i. Du får førertrøjen, når du er den hurtigste rytter i hele løbet. Det kan naturligvis skifte gennem løbet, hvorfor den gule trøje også ofte skifter rytter.

Den prikkede bjergtrøje er også en eftertragtet trøje blandt rytterne. Den rytter med flest bjergpoint får tildelt den prikkede bjergtrøje. Derfor kan det også hurtigt skifte mellem, hvilken af rytterne der bærer bjergtrøjen.

Den grønne trøje bliver båret af den rytter, der har flest point. I starten af touren er det ofte sprinterne, der konkurrerer om den grønne trøje og de indlagte spurter.

Den sidste trøje, som du kan oddse på, er den hvide trøje. Den bæres af den ungdomsrytter under 25, der har den bedste placering i det samlede klassement.

Hvis du går op i Tour de France og følger med i løbet, kan du oddse på både trøjer og ryttere gennem hele touren. På den måde kan du løbende placere dine odds alt efter, hvilken udvikling der sker i løbet.

Vælg dit favorithold

Som udgangspunkt er der omkring 20 hold med i Tour de France. Nogle af holdene er mere erfarne og har været med i Tour de France mange gange. Andre hold er nyere og har ikke så stor erfaring med at køre så stort et løb som Tour de France.

De mere erfarne hold, som har kørt sammen i længere tid og været med i touren før, har bedre forudsætninger inden for eksempelvis holdkørsel. Her kan det være en god idé at oddse på hold, som har erfaring med disciplinen.

Oddsene er som regel højere på de nyere hold, som ikke umiddelbart ligger først til at vinde noget i touren. Dog er det også væsentligt at nævne, at der kan ske uforudsete ting i løbet, som for eksempel styrt eller sygdom. Disse kan blandt andet have indflydelse på hele holdets placering i løbet.

Gode tips til Tour de France-odds

Vi har samlet et par gode tips til dig, der gerne vil oddse på Tour de France. Det kan nemlig ikke altid være lige nemt at gennemskue, hvad du bør være opmærksom på, når du oddser på et cykelløb, der varer 21 dage.

Som det første er det en god idé at følge godt med i touren. Du bør følge med i udviklingen af cykelrytterne og se, hvem der har gode og dårlige dage. Selvom en rytter er erfaren og er blandt favoritterne i løbet, kan de sagtens have en dårlig dag – dog er det vigtigt, at der ikke er for mange dårlige dage. Du vil nemlig helst undgå at oddse på en rytter, der kun har haft dårlige dage i løbet.

Du bør ligeledes være opmærksom på, hvordan holdene er sat sammen, og hvordan deres strategier er. Hvis de for eksempel ofte går med i udbrud og sigter efter at vinde etaper, kan det være en fordel af oddse på en rytter fra det hold.