Odds på EM i håndbold

Næst efter fodbold topper håndbolden popularitetslisterne hos den danske befolkning. Sportsgrenen vokser sig nemlig større og større, og dette er naturligvis ikke uden grund. Spillet er aldeles tempofyldt, og modsat en sportsgren som fodbold bliver der ofte scoret mål. Dette får adrenalinen til at pumpe rundt i kroppen ved hvert eneste angreb, og derfor er håndbolden så medrivende. Danskerne samles rundt omkring fjernsynet hjemme i stuerne, når de danske herrer og kvinder skal i kamp. Danskerne har nemlig også for vane at klare sig godt, når de indtræder på den europæiske scene.

Turneringen, der hvert andet år afholdes af European Handball Federation, havde sin debut i 1994, og er siden da blevet afholdt 14 gange. De danske kvinder har vundet EM i håndbold tre gange, hvilket er næstflest af alle hold. De er kun overgået af Norge, der har vundet turneringen hele otte gange. EM i håndbold for mænd blev ligeledes afholdt for første gang i 1994, hvor værtslandet var Portugal. Sverige blev de første vindere af EM i håndbold for herrer, og de har vundet turneringen fire gange, mens Danmark har vundet EM to gange. Det gjorde de i 2008 i Norge og i 2012 i Serbien.

Ekstra spænding

Håndbold er en særdeles tempofyldt sport, hvor spillet hurtigt bevæger sig frem og tilbage. Netop det gør, at der bliver meget at juble over. Hvert eneste øjeblik kan der, modsat mange andre sportsgrene, blive scoret. Derfor kan håndbolden nemt blive enormt nervepirrende. Er du en af dem, der vil have endnu mere spænding i kampene? Så er det oplagt at oddse på kampene, for så er du sikret at blive medrevet! Du kan selvfølgelig også udtænke dig en favorit til at tage guldet, således at du skaber spænding over hele turneringen.

Når der oftest bliver scoret mange mål i håndbold, bliver det oplagt at spille på en vinder af kampen. I fodbold er der oftest tre muligheder for et udfald, når man oddser 1-X-2, grundet de relativt få mål i kampen. I håndbold bliver det helt anderledes, fordi de mange mål i kampene gør, at chancen for uafgjort bliver langt mindre. Det betyder selvfølgelig også, at der kan være høje odds at hente, hvis man har is i maven til at spille på uafgjort.

Mange mål

De mange mål i kampene gør det også attraktivt at spille på et bestemt antal mål. Typisk fungerer det som et under/over-væddemål. Det kan variere rigtig meget i EM i håndbold, hvor mange mål der bliver scoret. Det hold, der har scoret det færreste antal af mål i en kamp i herrehåndbold EM, var Kroatien. De scorede blot 14 mål i en kamp mod Rusland tilbage i 1998. Kampen endte 29-14 til Rusland. Modsat er det fleste antal mål, der nogensinde er scoret ved en slutrunde i EM i herrehåndbold, hele 41 mål. Det er sket to gange. Tyskerne gjorde det første gang i en kamp mod Polen tilbage i 2004, hvor Tyskland vandt med 41-32. Det skulle vise sig, at Sverige tangerede den rekord i 2008 i en kamp mod Slovakiet, som Sverige vandt med 41-25.

Find din favorit

Det er også sjovt at oddse på sin favorit til at vinde slutrunden, for derved har man et eller flere hold at følge og holde med under hele runden. Enten kan man selvfølgelig vælge at ”spille med hjertet”, hvilket vil sige, at man spiller på det landshold, man føler sig mest knyttet til. Hvis man derimod spiller for at få et overskud, så kan det meget vel være klogest at gå mere strategisk til værks. For kvindehåndboldens vedkommende kan man sige, at de skandinaviske hold generelt klarer sig godt, hvis man kigger over medaljevindere. Også Frankrig har blandet sig de seneste år, ligesom Kroatien og Holland er kommet bedre med.

Ved EM i håndbold for herrer har Spanien vundet de to seneste udgaver af turneringen, men generelt set er det hold som Danmark, Spanien og Frankrig, der blander sig i toppen ved EM i håndbold. Når du skal vælge din favorit, kan det derfor være klogt at tage et kig på de bedste odds for at skabe et godt overblik over, hvem der er bookmakernes favorit ved næste turnering. Dernæst kan du tage et kig på spillertrupperne og læse om deres skadesliste eller sætte dig ind i forskellige faktorer, der kan have indflydelse på turneringen.

Spil ansvarligt

Som altid, når det kommer til betting og odds, så er håndbold en uforudsigelig sport, hvor alting kan ske. Derfor bør du altid kun spille for det, du kan tåle at tabe. Du skal naturligvis også huske at stoppe, mens legen er god.