Eurovision odds

Siden 1956 har Danmark hvert år konkurreret i Eurovision Song Contest, som blandt mange danskere også er kendt som ”Det Internationale Melodi Grand Prix”. Det er en stor popfest, hvor landene konkurrerer i, hvem der har skrevet og optrådt med den bedste sang.

Mange danskere associerer Eurovision Song Contest med konfetti, glimmer, farverige drinks og fest. Derfor er det også en populær begivenhed, der får mange danskere til at samle sig med venner og familie. Her fejrer de Eurovision og finder hver især deres favoritter. Her kan det være, at de internt konkurrerer om, hvem der vinder, men det kan også sagtens være, at de har oddset på deres favorit.

Da Eurovision Song Contest er en international konkurrence, er satsene på de forskellige odds ofte høje. Det skyldes blandt andet, at det er svært at forudsige, hvordan landene og seerne stemmer enkeltvis. Og i sidste ende er det stemmerne, der afgør, hvem der vinder.

Hvor skal det holdes?

Det er altid vinderlandet, der får lov til at afholde Eurovision Song Contest året efter deres sejr. I 2020 blev der desværre ikke afholdt Eurovision Song Contest på grund af Covid-19. Derfor er det vinderen fra 2019, der får lov til at afholde arrangementet. Og vinderen i 2019 var Holland, hvorfor Eurovision Song Contest i 2021 afholdes i Holland.

Eurovision Song Contest bliver afholdt fra den 18. til den 22. maj. Der bliver afholdt semifinaler den 18. og den 20. maj samt den storslåede finale den 22. maj 2021. I alt er det 41 lande, der deltager i år i Eurovision Song Contest.

Danmarks deltagelse i Eurovision

Danmark har en lang og god historie i Eurovision Song Contest. Vi har vundet hele tre gange – i henholdsvis 1963, 2000 og i 2013, hvorfor det heller ikke er usandsynligt, at vi kan komme til at ligge i toppen i år.

Derfor kan det være spændende at oddse på, hvilken placering Danmark kommer ind på i år, og hvor mange point vi får fra vores nabolande. Der er nemlig en særlig tradition for, at Danmark, Sverige og Norge giver hinanden gode point – men intet er naturligvis sikkert.

Det er naturligvis en god idé at følge med i optakten til Eurovision Song Contest for at se, hvilke andre sange der kommer med i konkurrencen. Det er ofte mange utraditionelle sange og kunstnere, der finder vej ind på scenen, og det er ikke altid let at vide, hvad publikum foretrækker hvert år.

Odds på sangene til Eurovision Song Contest

Der er mange forskellige elementer, som du kan oddse på, når det gælder Eurovision Song Contest. Udover at oddse på, hvilket land der vinder, kan du også oddse på enkelte sange og deres placering. For eksempel kan du oddse på, om du mener, at Sverige ender i top tre eller i top fem. Sverige har en rigtig god historie, når det gælder Eurovision Song Contest, og de ligger tit helt i toppen. Derfor vil der også være stor sandsynlighed for, at de gør det i år.

Du kan ligeledes oddse på, om Danmark for eksempel vinder, ender i top tre eller ender i top 10. Her er der mange faktorer, der spiller ind, og derfor kan det være en god idé at se på Danmarks placeringer gennem de sidste fem år, før du oddser.

Gode tips til Eurovision Song Contest-odds

Vi har samlet et par gode tips, som måske kan være brugbare for dig, der gerne vil oddse til Eurovision Song Contest. Det har vi gjort for at give dig et bedre overblik over, hvordan du kan oddse, og hvad du bør være opmærksom på.

Det første, som du bør gøre, er at lytte til alle sangene, der er med i dette års udgave af Eurovision Song Contest. På den måde kan du få en fornemmelse af, hvordan sangene er, og om du selv har en favorit iblandt dem.

Det er ligeledes en god idé at undersøge, hvad bookmakerne mener om de sange, der er med i konkurrencen. Har de nogen favoritter? Hvad siger de om placeringerne? Hvordan forudser de, at stillingen bliver? Når du har undersøgt, hvad deres meninger er, kan du vurdere, om du er enig eller ej.

Afslutningsvis er det også en god idé at følge med i optakten til Eurovision Song Contest. Det kan du blandt andet gøre ved at følge med på de sociale medier eller i nyhederne for at se, om der er nogle favoritter blandt folket. Det kan blandt andet være med til at præge afstemningen og aftenens resultat.