Hvad er et handicap væddemål?

Før du kaster dig ud i at oddse på den første kamp, du støder på hos din bookmaker, er det en god idé at kende til forskellige betting-strategier. Disse kan hjælpe dig til at få større gevinstchancer, og de kan derfor betyde, at du kan vinde flere penge, end det ellers ville have været muligt for den uerfarne spiller.

I princippet har alle og enhver mulighed for at vinde penge online på sportsbetting. Det vigtigste er, at du interesserer dig for den eller de sportsgrene, som du vil bette på, og at du har viden om odds.

Herunder kan du blive klogere på handicap væddemål, og hvordan de fungerer online.

Derfor er handicap væddemål på nettet så populære

Det er de høje odds, der gør handicap væddemålene attraktive hos både mandlige og kvindelige spillere. Rammer du rigtigt, kan der være rigtig mange penge at komme efter, når du er aktiv med de såkaldte ”handicap spil” på nettet.

Der findes 2 udgaver af handicap odds:

  • Europæisk handicap
  • Asian handicap

Når du er kunde og oddser hos en dansk eller en europæisk bookmaker, vil det være europæisk handicap, der refereres til. Denne form for betting fungerer ved, at du vædder på udfaldet af en kamp, hvor det ene hold fra kampstart af har fået tildelt en fiktiv føring.

Hvis der er tale om en fodboldkamp, kan det f.eks. være, at hjemmeholdet fra starten af kampen starter med at føre 1-0 over udebaneholdet.

Det er resultatet af en sådan type kamp, du spiller på med et handicap væddemål.

Teknisk set kan kampene blive mere lige, og de kan blive mere spændingsfyldte. Det spændingsfyldte element kommer ind i billedet, når der fløjtes til kampstart.

Hvor finder jeg handicap væddemål?

Du kan finde handicap odds hos stort set alle bookmakere herhjemme. Det er i høj grad dig som spiller, der er med til at påvirke, hvilke tilbud og muligheder bookmakers tilbyder. Eftersom handicap væddemål er populære, udbydes de derfor af mange bookmakere.

Formålet med de udbredte og afholdte væddemål er at gøre sportskampe mere retfærdige. Betegnelsen har samme funktion og betydning som i golfens verden. Her kan en dygtig og erfaren spiller møde en ny og uerfaren golfspiller og gå 18 huller sammen, mens de begge har lige udfordrende vilkår i forhold til at vinde matchen. Det er det individuelle handicap, der er med til at gøre runden (eller kampen) lige.

Der ses ofte handicap væddemål på fodboldkampe, hvor et populært og dygtigt mandskab spiller på hjemmebane i én af de største turneringer. Det kunne f.eks. være Barcelona, når de som favoritter tager imod et hold i La Lige turneringerne. Her kan der startes med at give Barcelona en 0-1 mål start.

Hold øje med betegnelsen af handicap væddemål

Der kan være forskel på, hvordan de forskellige bookmakers betegner handicap væddemål. Det bliver typisk gjort med + og – betegnelserne i forhold til antal mål. Det er plus- og minusbetegnelserne, der er de mest udbredte og dem, der er lettest at forholde sig til som spiller.

Når der står ”-2” foran et hold, betyder det, at dette hold fra starten af kampen lægger ud med at være bagud med 2 mål.