Hvad er halvgardering på oddset?

Med gardering på bets er det muligt at forhøje dine chancer for gevinst. Det er en udbredt betting-tilgang, som mange spillere benytter sig af. Er du ny med odds og betting, og har du endnu ikke oprettet dig som spiller hos en bookmaker, kan det være en god idé at sætte dig ind i halvgardering. På den måde kan du udpege de bookmakers, hvor du i fremtiden kan komme til at tjene ekstra penge.

Herunder kan du læse mere om halvgardering, og du får gode råd til at få succes med at lave de bedste og skarpeste væddemål fremover.

Sådan fungerer halvgardering på bets

Tilgangen eller strategien går i bund og grund ud på, at du better på 2 udfald af en konkret sportskamp. Det kan kun lade sig gøre i de tilfælde og hos de bookmakers, der tilbyder minimum 3 udfald af en kamp. Det vil sige, at det ene hold vinder, det andet hold vinder, eller at kampen ender uafgjort.

Teknisk set er der ikke forskel på, om du better på ét udfald, eller om du ”2-vejs better” på en kamp. Det er den ekstra spænding og udsigten til forhøjede odds, der gør, at mange mænd og kvinder er optaget af halvgardering. Det er ikke kun de ekstra penge, der gør betting-strategien populær. Når du better på 2 udfald, minimerer du din risiko for tab.

Det kan således være en god strategi for dig, som er nystartet med odds, at benytte dig af.

Er det muligt at tjene penge på halvgardering af bets?

Du skal være opmærksom på, at der typisk er lavere odds på halvgardering end de traditionelle bets, hvor du sætter pengene på 1 hold. Bookmakers balancerer mellem at udbetale penge til spillerne med den relativ høje sandsynlighed for at vinde penge. For at sikre sig at der fortsat er penge i firmaet, er det derfor nødvendigt at sætte oddsene en anelse lavere end på de klassiske væddemål.

På trods af de lavere odds er der fortsat gode muligheder for at tjene ekstra penge via halvgardering. Normalt vil en ny og uerfaren spiller ikke blive anbefalet at kaste sig ud i de risikobetonede spil. Når du halvgarderer, minimerer du risikoen for at miste pengene. Du kan derfor tillade dig at bette mere offensivt, end hvis du kun satte penge på ét kampudfald.

Du spreder dine muligheder og din sandsynlighed for at opnå gode gevinster ved at bette på 2 kampudfald. Der er nogle sportsgrene, som er mere egnet til halvgardering end andre.

Disse typer af sport og kampe skal du holde øje med

Det er kun de sportskampe, hvor bookmakers tilbyder 3 mulige udfald, hvor du kan anvende halvgardering som strategi. Disse kampe og sportsgrene bliver også omtalt som ”3-vejs bets”. Fodbold er den mest udbredte sport, hvor spillere anvender halvgardering på oddset.

Det er ikke muligt at gøre brug af strategien på kampe og turneringer såsom tennis eller volleyball (Dette skyldes, at disse sportsgrene ikke har uafgjort som et muligt kampresultat).

Spiller du hos en udenlandsk bookmaker, vil halvgardering betegnes som ”double chance”.